Sivut

Salkku

Salkun tuotot 30.9.2015

Salkun tuotto vs vertailuindeksit (Koko salkku 30.9.2013 asti. Tästä eteenpäin pelkän kvanttistrategian tuotot)

Kvanttistrategian tuotot 1.10.2013 - 30.9.2015




10 kommenttia:

  1. Sulla näyttää vielä olevan salkussa Hudson City Bancorppia. Meinaatko vaihtaa osakkeet HCBK:n viime elokuussa ostaneen M & T Bankin osakkeisiin vai otatko käteisenä?

    VastaaPoista
  2. En ota vastaan osakkeita, vaan tulen myymään HCBK tämän viikon aikana.

    VastaaPoista
  3. voinko kysyä että mikä tunnus on tolla tescolla ja istä markkina paikasta olet ostanut sitä?

    VastaaPoista
  4. Tescon löytää esim. Lontoon pörssistä tunnuksella TSCO.L

    VastaaPoista
  5. Saanko kysyä, mitä osakevälittäjää käytät?
    Eikö välitysmaksut tule korkeiksi, kun sinulla on paljon eri osakkeita?

    VastaaPoista
  6. Käytän Nordnetia välittäjänä. Käyn aika harvakseltaan kauppaa, joten kulut pysyvät kohtuullisina. Toki kaupankäynti kuluissa on vielä viilaamista esim. vaihtamalla välittäjää Suomen rajojen ulkopuolelta löytyviin.

    VastaaPoista
  7. Mihin olet kadottanut salkun kokonaisarvon?

    VastaaPoista
  8. Kirjoitin viime blogipäivityksen loppuun näin:

    "Ps. En tule enää jatkossa ilmoittamaan blogissani euromääräisiä lukuja, vaan kaikki tulee pohjautumaan suhteellisiin tuloksiin. En koe, että haluan enää jakaa kasvavan salkun kokoa netissä kaikkien kanssa, vaan pidän lukemat vain oman perheen tiedossa. Tulen kuitenkin myös jatkossa kommentoimaan sijoituksia ja salkkuni sisältöä entiseen tapaan."

    Lisäksi salkun euromääräisellä koolla ei juuri mitään tekemistä sen kanssa kuinka hoidan sijoituksiani. Haluankin jatkossa kääntää huomiota blogissani enemmän sijoitusprosessin sekä salkunhoidon suuntaan.

    VastaaPoista
  9. Olen aloittanut sijoittamisen arvostrategialla reilu vuosi sitten. Eikö tämä salkku ole ylihajautettu? Yhtiöiden määrä omassa salkussani on nyt lähestymässä kymmentä ja en ole aivan varma siitä, pitäisikö minun jatkaa hajauttamista ostamalla lisää alihinnoiteltuja yhtiöitä vai kartuttaa osuuttani nykyisissä yhtiöissä, joista osa on jo kasvanut oikein hinnoitelluiksi. En haluaisi päätyä aktiivisesti hoidetun indeksirahaston omistajaksi.

    VastaaPoista
  10. Hyvä valinta sijoitustyyliksi!

    En oikein usko että vielä noin kahdella kymmenellä saatikaan sitten kymmenellä sijoituskohteella olisi liian hajautettu salkku. Toki jos sijoittaja pystyy 100-varmasti poimimaan rusinat pullasta, niin silloin hajauttaminen vain laskee odotettavissa olevia tuottoja. Mutta kysyn suoraan sinulta: Jos olet sijoittanut arvostrategialla noin vuoden verran niin oletko jo mielestäsi valmis laittaamaan esim. 40% varallisuudestasi yhteen osakkeeseen? Ainakaan minä en vielä koe olevana niin hyvä sijoittaja, että pystyisin kantamaan tällaisen riskin. Eikä hajautuksella ole ainakaan minun näkökulmastani mitään tekemistä perinteisen rahoituksen riskimittarin eli tuottojen volatiliteetin kanssa. Minun puolestani kurssit saa heilua miten lystää kunhan en vain menetä pysyvästi rahojani. Siksi suosin hieman laajempaa hajautusta kuin vain 10 yritystä.

    Kysymykseesi ostaakko uusia kohteita vai lisätä vanhoja: Jos pystyt löytämään markkinoilta selvästi alihinnoiteltuja osakkeita, niin mielestäni silloin kannattaa aina ostaa niitä salkkuun huolimatta siitä että omistatko niitä jo aiemmin. Totta kai jos pystyt laskemaan osakkeiden tuotto-odotuksen tarkasti, niin silloin paras tulos tulee painottamalla suurimman tuotto-odotuksen osakkeita (riski huomioon ottaen).

    Olen samaa mieltä kanssasi, että ei ole mitään järkeä omistaa salkkua, joka täysin seuraa vertailuindeksiä. Kuitenkin noin 20 eri yrityksen salkulla voi hyvin poiketa vertailuindeksistä, jos valintasi eivät ole juuri ne indeksiin kuuluvat suurimmat osakkeet. Olen testannut oman salkkuni indekseille altistumista näissä kahdessä kirjoituksessa:

    Halaako salkkumme indeksejä? & Mille tekijöille olet altistunut?.

    Testaahan oma salkkusi ja laita kirjoitusten kommenttikenttään tuloksia!

    VastaaPoista