Sivut

torstai 19. tammikuuta 2012

Tästä alkaa Warren Grahamin Osinkopuun kasvatus!

Tässä blogissa seurataan tavoitettani saada kasaan osakesalkku, jonka kuukausittainen osinkotuotto vastaa tämän hetkistä kuukausipalkkaani. Salkkuni rakentaminen ei ala täysin nollasta, vaan olen rakentanut sen pohjat kuluneen kolmen vuoden aikana. Salkkuuni pyrin ensisijaisesti lisäämään osinkoa maksavia erinomaisia yhtiöitä, jotka ovat syystä tai toisesta markkinoilla ali-arvostettuja. Tarkemmat sijoituskriteerit ja säästötavoitteet tulen julkaisemaan myöhemmin tässä blogissa.

Tarkoituksenani ei ole nauttia salkun osinkotuotosta vasta sitten kun kokonaistavoite on saavutettu. Säästän ja sijoitan ajatuksenani, että kuukausittainen osinkotuotto on käytettävissäni elämänlaatuni parantamiseen. Alussa osinkovirta tulee riittämään kenties ravintolaillalliseen tai kuntosalikorttiin, mutta tulevaisuudessa se tulee kattamaan yhä suurempia kuukausittaisia menojani. Tiedostan toki, että valitsemani tapa tulee hidastamaan huomattavasti lopputavoitteeni saavuttamista. Tästä huolimatta haluan mielummin nauttia sijoittamisen tuomista pienistä iloista koko matkan ajan kuin vasta sitten "joskus tulevaisuudessa".

Blogin tarkoitus on tukea tavoitettani kolmella tapaa:
1) Kun tavoite on kerran julkisesti asetettu joudun sitoutumaan säästämiseen huomattavasti tarkemmin kuin mitä saattaisin tehdä mikäli tavoite ei olisi julkinen
2) Koska tulen tekemään myös sijoituspäätökset julkisesti joudun perustelemaan ne tarkemmin.
3) Toivon, että saan palautetta suunnitelmastani ja tekemistäni sijoituspäätöksistä, jotta voin tulevaisuudessa parantaa osaamistani

Osinkotavoitteen lisäksi tulen käsittelemään blogissa minua kiinnostavia sijoittamiseen ja talouteen liittyviä asioita. Tervetuloa Warren Grahamin matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti