Sivut

tiistai 7. helmikuuta 2012

Salkkusivu päivitetty ja Salkku avattu

Kuten edellisessä viestissäni mainitsin, että aion avata salkkuni "sellaisena kuin se on" näille sivuille, niin nyt se on tehty! Olen päivittänyt salkun sisältösivun vastaamaan tämän päiväistä tilannetta varallisuuteni osalta.
Kieltämättä tuntuu oudolta, että tästä lähtien jokainen osakeostos ja -myynti tallentuu kaikkien nähtäväksi. Toivottavasti tämä vähentää tulevien virheliikkeiden tekemistä markkinoilla ja turhaa kaupankäyntiä! Seuraavaksi pieni kuvaus siitä, miten olen jakanut oman salkkuni eri osiin.

Salkkuni sisältö jakautuu viiteen eri osaan,
  1. Buy/Hold- osakkeet
  2. Sykliset- osakkeet
  3. Myytävät- osakkeet
  4. Rahastot/ETFt
  5. Likvidit varat
Salkkuni rungon muodostavat Buy/Hold yhtiöt, joiden osakkeista en aio luopua kuin mahdolliseen todella räikeään ylihintaan. Näiden osakkeiden kohdalla on suunnitelmana lisätä niitä edulliseen hintaan kun markkinat antavat siihen mahdollisuuden.

Syklisistä osakkeista olen valmis luopumaan kun koen, että niiden arvostus ylittää laskemani fair valuen. Näiden kohdalla myyntisormi on herkemmässä kuin Buy/Hold osakkeiden kohdalle.

Myytävät osakkeet on... no myytäviä. Tällä hetkellä Talvivaara sekä KeskiSuomalainen eivät ole sijoitussuunnitelmani mukaisia, joten ne eivät kuulu salkkuuni tulevaisuudessa. Mietin millä hinnalla olen valmis näistä osakkeista luopumaan, mutta joka tapauksessa näistä irtoaminen tulee tapahtumaan lähitulevaisuudessa.

En vielä ole päättänyt mitä teen varsinkin Seligsonin rahastoille. Varsinaisesti ne eivät palvele tarkoitustaan osinkovirtaa tuottavina sijoituksina, joka minulla on tavoitteena. Todennäköisesti tulen pitämään rahastot, mutta en tule lisäämään niihin pääomaa. En ole kuitenkaan vielä varma asiasta. Russia ETF:n tulen tällä arvostustasolla pitämään.

Tästä eteenpäin kun salkussani tapahtuu muutoksia pyrin päivittämään muutokset viiveettä sivulle. Tarkemmat säästö- ja osinkotavoitetta koskevat päivitykset tulen tekemään jokaisen vuosikvartaalin jälkeen.


Warren Graham

2 kommenttia:

  1. Oletko tosiaan ostanut 1 kokonaisen kappaleen PKC Groupia vai mitä tuossa on tapahtunut?

    VastaaPoista
  2. Kyllä. Olen niin skotti, että puoli-ilmainen kahvitarjoilu yhtiökokouksessa maistuu aina! Viitsi vitsi, myyntitoimeksiannosta jäi toteutumatta 1 osake, joka nyt sitten on jäänyt roikkumaan salkkuuni.

    VastaaPoista